• Dormitoare :
The Art Of Living

Proiecte case cu mansarda

Proiecte case cu mansarda – O variantă de mijloc ar putea fi o casă cu mansardă, în care poți profita de spațiul oferit de podul casei și îl poți transforma într-o mansardă locuibilă. Această soluție ar putea fi mai ieftină decât o casă la sol simplă, deoarece suprafața utilă a parterului ar putea fi micșorată și integrată în cadrul mansardei. Astfel, costurile cu fundația și acoperișul ar fi mai scăzute.

De multe ori, intervin și anumite restricții legale, de care trebuie să ții cont. Astfel, o casă poate fi ridicată la cel puțin 2 metri de gardul vecinului și cel puțin 3 metri distanță de alte case cu ferestrele îndreptate către tine. De asemenea, față de fundul grădinii tale, trebuie să lași o distanță de 5 metri. La toate aceste reglementări se adaugă și dispozițiile locale, pe care trebuie să le respecți întocmai.

Așadar, în unele cazuri, o casă la sol ar putea fi imposibil de construit, din cauza lipsei unei suprafețe de teren suficiente, sau a altor reglementări legislative care interzic o astfel de construcție. O casă cu parter și mansardă ar putea salva uneori situația.

Va recomandam sa vedeti si sectiunile: proiecte case parter proiecte case terasateproiecte case mici

Proiect Casa Zmeura

Proiect Casa Eos

Proiect Casa Paltin

Proiect Casa Marina